Ouder & Kind Yoga

wave (1)

Ouder & Kind Yoga is een vorm van yoga waarbij het contact tussen ouder en kind centraal staat. De les is een één op één moment samen met je kind, waar beiden enorm van kunnen genieten. 

We starten de les altijd met een (korte) meditatie waarbij de ouder en het kind samen zitten. Dit geeft de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel. Het geeft de kinderen en ouders de kans om te landen in de ruimte en zich bewust te worden van hoe zij zich voelen op dat moment.

Naast deze meditatie bevat de les vaste elementen, waarbij inspanning en ontspanning afgewisseld worden. Zo worden er iedere les yogahoudingen, oefeningen en spelletjes gedaan. Dit alles passend bij een thema of prentenboek.
De oefeningen en spelletjes ondersteunen op het gebied van concentratie, ademhaling, balans en lichaamshouding. De houdingen en oefeningen worden vaak samen door de ouder en het kind uitgevoerd. Dit versterkt de emotionele verbinding tussen de ouder en het kind. 

Ouder & Kind Yoga is er voor peuters, kleuters en kinderen tot 10 jaar. 

Momenteel geef ik iedere eerste zaterdag van de maand Ouder & Kind Yoga aan ouders en kinderen van 3-5 jaar en 6-9 jaar.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur mij dan gerust een berichtje.