Kinderyoga

wave (1)

'Juf, waneer gaan we weer yoga doen?' Met de kinderen in mijn klas doe ik regelmatig yoga. Ik merk dat het de kinderen helpt om rustig te worden en zich meer bewust te worden van hun eigen lichaam en hoe zij zich voelen. Daarnaast vinden ze het ook gewoon heel leuk om te doen en hebben de kinderen veel plezier tijdens yoga. Dat is voor mij het belangrijkste. 

Tijdens de yogalessen staan plezier en ontspanning voor op. Naast het uitvoeren van yogahoudingen, doen we spelletjes en oefeningen op het gebied van: concentratie, ademhaling, balans en lichaamshouding. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Tijdens deze oefening lees ik een mooi verhaal voor. De kinderen mogen een fijn plekje maken met hun knuffel. Tot slot is er een creatieve oefening. Hierbij maken we verschillende dingen, zoals: een kalmtepotje, dromenvanger, vertelstok of (natuurlijke) mandala. 


Iedere les of lessen staat er een thema centraal. Dit kunnen de seizoenen zijn, maar ik maak ook veel gebruik van prentenboeken. Bij oudere kinderen komen ook thema's als: perfectionisme, faalangst en verbinding aan bod.